Skånska Emrahus bygger miljövänligt i Arild

21 Februari
2014


Under 2014 ska den skånebaserade passivhusleverantören Emrahus bygga 11 stycken passivhus i Höganäs. Specifikt i Blossalyckan, Arild. Det miljövänliga bygget har fått fullt stöd av Höganäs kommun, och de har även tagit ett beslut som ger 135 000 kronor tillbaka när man låter Emrahus föra upp passivhus i orten.

De avslöjar också att de ingått i ett samarbete med Fojab Arkitekter. Passivhusen kommer vara enplanshus med en oinredd ovanvåning, som byggs med en öppen planlösning och privata rum. Se även mer om husbyggnation på WMP Balkong.

Emrahus är ett förhållandevis högaktat företag i passivhusbranschen. Alldeles nyligen var de också i toppen av ett test utfört av Energimyndigheten och Passivhuscentrum. Deras oberoende undersökning visade att företaget bygger Sveriges marknads tätaste hus, vilket såklart påverkar energieffektiviteten. Företagets hus var även i toppen på flertalet andra tester, där de tävlade mot bland annat Värsåsvillan, Åsbohus och Becohus.

I deras pressmeddelande uppmanar de intresserade att kontakta dem för att anmäla intresse på husen de ska bygga under året. Så, planerar ni en flytt i eller omkring det området kan det vara hög tid att anmäla intresse medan väntelistan är kort! Detta kan du göra här: Emrahus kontakt.